Cardiale revalidatie

Een hart onder de riem

Impressies

Een hartaandoening of hartoperatie grijpt vaak flink in op je leven, zowel lichamelijk als emotioneel. Je moet fysiek herstellen en conditie en kracht opbouwen. Ook duurt het vaak een tijd voordat je mentaal weer aangesterkt bent. Tijdens je hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel. Je krijgt tips voor een gezonde levensstijl en je leert omgaan met emoties en onzekerheid.

Cardiale revalidatie is zinvol:

… na een hartinfarct
… na een ballondilatatie -en stentbehandeling
… na een bypassoperatie
… nadat je een pacemaker of interne defibrillator gekregen hebt
… wanneer je veel last hebt van angina pectoris
… bij een aangeboren hartafwijking
… voor een hartingreep om je lichaam voor te bereiden

Samen bouwen we aan een individueel oefenschema met kracht- en mobiliteitsoefeningen gericht op het cardiovasculaire systeem. Fietsen op de hometrainer, stappen op de loopband, roeien … het zijn allemaal oefeningen die de revue passeren. Tijdens het hele verloop houden we je hart nauwgezet in het oog. Zo win je niet alleen je fysieke maar ook je mentale kracht en het vertrouwen in je eigen lichaam, stilaan terug.

Cardiale revalidatie helpt om je grenzen opnieuw te leren kennen (en te verleggen) door je fysieke conditie na een hartprobleem terug op peil te brengen. Het is een belangrijke LinK naar een betere kwaliteit van leven.

Onze partners

LinK: ‘de schakel tussen vandaag en een gezonder morgen’
Riemsterweg 149
3742 Bilzen
België
+32 89 24 51 99
info@linkine.be
© 2024 Kinepraktijk LinK - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld door Webmatic

This is a heading.