Wat je altijd al wilde vragen

 • Wat neem ik mee op mijn eerste afspraak?

  • Identiteitskaart

  • Voorschrift van de arts

  • Eventuele medische verslagen of medische beeldvorming

  • Een badhanddoek en een kleine handdoek voor op de tafel

  • Soms sturen we je reeds op voorhand een vragenlijst, deze mag je dan ingevuld meenemen

 • Wat neem ik mee voor oefentherapie?

  • Sportieve kledij – ter plaatse omkleden is mogelijk

  • Propere indoorschoenen

  • Een grote handdoek

 • Is een huisbezoek mogelijk?

  Kan je je echt niet verplaatsen? In de gemeentes Bilzen en Riemst komt LinK in bepaalde gevallen ook aan huis. Om een huisbezoek te regelen dient u ons telefonisch te contacteren.

 • Wat gebeurt er op mijn eerste afspraak?

  We beginnen met naar je te luisteren en stellen je dossier op. Daarna doen we een uitgebreid klinisch onderzoek en kiezen we de juiste aanpak. Waarschijnlijk heeft je voorschrijvende arts dit ook al gedaan, maar wij doen dit om te weten welke specifieke behandeling er nodig is.

 • Wat kost een sessie kinesitherapie?

  Tarieven zijn geldig vanaf 01/01/2023.

  Al onze kinesisten zijn gedeconventioneerd. De prijs voor een praktijkbehandeling is 31 €, aan huis behandelen kost 33 €.* Tarief is afhankelijk of het de eerste beurt betreft of er een dossierkost aan verbonden wordt.

  * voor patiënten met verhoogde tegemoetkoming gelden de conventietarieven

  Tarievenlijst
 • Hoe gaat de betaling in zijn werk?

  De betaling vindt plaats na 9 sessies of bij je laatste behandeling. Bij langere behandelingen (na een operatie, of indien u een chronische aandoening heeft), mag je per 10 of 20 behandelingen betalen. Betaling kan via Bancontact of Payconiq. Je ontvangt na de betaling een getuigschrift voor de mutualiteit.

 • Is er bij osteopathie een voorschrift van de arts nodig?

  Neen. Om een afspraak te maken met een osteopaat moet je geen doorverwijzing hebben van je huisarts. De osteopaat neemt indien nodig contact op met de arts.

 • Wat kan je van een osteopathische behandeling verwachten?

  Gewoonlijk ligt de patiënt tijdens de behandeling op de behandelbank en zal de osteopaat met zijn handen de bij onderzoek gevonden bewegingsbeperkingen beïnvloeden. Dit kan betekenen dat hij heel subtiele, heel zorgvuldig stimulerende of juist stevige handgrepen uitvoert op het lichaam, veelal op heel andere plaatsen dan daar waar u de klacht beschrijft. De aanpak respecteert het menselijk lichaam. Ogenschijnlijk werkt een osteopaat slechts aan de buitenkant van het lichaam maar in werkelijkheid worden de diepste weefsels ook behandeld. De patiënt ervaart soms een gevoel van warmte of prikkeling. Bij forse blokkades in rug of nek is het nodig de stand van de wervels te herstellen. Het 'anders' bewegen van wervels en/of bekken kan een druk op zenuwbanen, bloed- en/of lymfevaten teweeg brengen.

 • Wat zijn mogelijke reacties op een osteopathische behandeling?

  Na de behandeling moet je lichaam de tijd en de kans hebben om zijn zelf genezende krachten ten volle te ontplooien en om het probleem op te lossen (zelfgenezing). De osteopaat geneest niet maar nodigt je lichaam uit om zelf te genezen door de blokkades die de genezing in de weg staan op te heffen. Het is dus goed mogelijk dat er na de behandeling in eerste instantie een verergering van de klacht optreedt. Dit zoeken naar een nieuw evenwicht kan gepaard gaan met vermoeidheid, verergeren van symptomen, grieperig gevoel, pijn op andere plaatsen, koude/warmte sensatie, emotionele reacties, enz.

  Dit is een normale reactie van je lichaam waarover je je geen zorgen hoeft te maken. Bij twijfel contacteer ons.

 • Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij osteopathie?

  Het aantal behandelingen wordt voornamelijk bepaald door de ernst van de klachten. Voor recente letsels zijn 3 à 5 behandelingen vaak voldoende. Om tot volledig herstel te komen van hardnekkige of langer bestaande klachten zijn meer behandelingen nodig.

  Omdat je je lichaam na een behandeling tijd moet gunnen om een nieuw evenwicht te zoeken, varieert de tijd tussen 2 behandelingen van minstens 1 week tot 4 à 6 weken of soms zelfs nog langer.

 • Kunnen baby's en kinderen ook osteopathisch behandeld worden?

  Een aantal problemen bij kinderen ontstaan tijdens de geboorte. Een nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen de beweeglijkheid van het schedeltje van de baby nadelig beïnvloeden. Dit kan later aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust en andere klachten zoals oorontstekingen, long- of darmproblemen. Zelfs babyklachten zoals reflux, krampjes, huilbaby’s, slapeloosheid en onrust worden snel na de bevalling behandeld. Bij kinderen met veel klachten kan osteopathie een veilige weg zijn om deze problemen te verhelpen en/of te voorkomen.

  De handen van een osteopaat zijn zacht, zo zacht zelfs, dat baby's kort na de bevalling behandeld mogen worden. Kinderen reageren over het algemeen heel plezierig op de behandeling, het werkt heel ontspannend.

  Let wel … omdat het behandelen van baby’s en kinderen een specialiteit op zichzelf is in de osteopathie, kan u hiervoor terecht bij Caroline.

 • Hoeveel kost een behandeling osteopathie?

  Na elke behandeling voorziet je osteopaat je van een getuigschrift osteopathie dat je kan aanbieden aan je ziekenfonds. Het ereloon per consultatie bedraagt 45 Euro. De behandeling duurt ongeveer 30 min.

 • Wordt osteopathie terugbetaald?

  Ja. Osteopathie wordt door de meeste ziekenfondsen gedeeltelijk terugbetaald.

  Er wordt een tussenkomst voorzien van 10 € per consultatie. Het aantal tussenkomsten per jaar is de meeste ziekenfondsen beperkt tot 5x / jaar. Bij sommige ziekenfondsen zijn er meer terugbetalingen zoals oa. Liberaal ziekenfonds (6x / jaar) en Onafhankelijk Ziekenfonds (10x / jaar).

  Sommige aanvullende verzekeringen (DKV, …) voorzien, in specifieke polissen een hogere terugbetaling voor osteopathische zorg. Wij raden u aan om inlichtingen in te winnen bij uw verzekeraar.

 • Kan ik mijn afspraak annuleren?

  Dat kan zeker, maar dan moet u tenminste 24u voor de afspraak afzeggen. Wij reserveren namelijk die tijd voor u en kunnen dan niet iemand anders helpen. Niet nagekomen of niet tijdig afgezegde afspraken worden dus in rekening gebracht.

 • Is praktijk LinK rolstoeltoegankelijk?

  Jazeker, de praktijk is volledig rolstoeltoegankelijk.

Onze partners

LinK: ‘de schakel tussen vandaag en een gezonder morgen’
Riemsterweg 149
3742 Bilzen
België
+32 89 24 51 99
info@linkine.be
© 2024 Kinepraktijk LinK - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld door Webmatic

This is a heading.