Osteopathie

LinKen leggen in jouw lichaam

Impressies

Wat is osteopathie?

Als je beweegklachten hebt, gaat een osteopaat je helpen door te voelen. Met zijn handen spoort hij de oorzaak op van een bewegingsstoornis. We denken dan aan de beweeglijkheid van lichaamsstructuren zoals (gewrichten, spieren, zenuwen, organen, … ).

Een verminderde beweeglijkheid van deze weefsels veroorzaakt een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding in deze weefsels. Zo geraakt het lichaam uit evenwicht wat kan leiden tot allerhande klachten, zelfs op andere plaatsen in het lichaam.

Het doel van osteopathie is deze bewegingsstoornis weg te nemen en de normale beweging te herstellen door middel van zachte manuele behandelingen. Met behulp van nauwkeurige mobilisaties, milde manipulaties, rek- en ontspanningstechnieken voor de spieren of gewrichten werken we naar versterking en herstel van de normale beweeglijkheid. Zo kunnen zelfhelende en zelfregulerende mechanismen in werking treden en de weg naar gezondheid openen.

Osteopathie is geen ‘alternatieve geneeswijze’ zoals vaak wordt beweerd, maar wil complementair zijn aan de klassieke geneeskunde. We streven dan ook naar een goede verstandhouding met andere zorgverstrekkers (huisartsen, specialisten, kinesitherapeuten, …).

Welke klachten behandelt een osteopaat?

Niet je symptomen, maar wel de oorzaak van je bewegingsstoornis willen we aanpakken. Veelal vinden mensen met rug- en nekklachten de weg naar een osteopaat, maar ook patiënten die last hebben van andere bewegingsklachten, kunnen bij praktijk LinK terecht.

Osteopaat Geert Brulmans behandelt voornamelijk volwassenen en sporters.

Osteopaat Caroline Geraerts legt zich naast het behandelen van volwassenen ook toe op de behandeling van baby’s en jonge kinderen.
Een volledige lijst geven met alle mogelijke indicaties is onmogelijk. Wanneer je twijfelt of osteopathie iets voor je kan betekenen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Een kleine greep uit de waaier waarvoor men met osteopathie kan behandeld worden bij praktijk LinK:

rug- en nekklachten
gewrichtsklachten
sportletsels
whiplash
hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, ...)
behandelen van baby’s (reflux, onrustige baby, onregelmatige schedeltjes,…)
...

Hoe gaan we te werk?

Het uitgangspunt is altijd je lichaam.

Osteopathie is veilig én laagdrempelig.
Je hoeft ook géén doktersvoorschrift, je komt immers bij een professional in eerste lijn!

Iedereen is uniek, en geen enkele behandeling is hetzelfde.
Geert of Caroline neemt bij je eerste bezoek tijd om alle klachten én relevante gezondheidsgegevens via een vraaggesprek in kaart te brengen. Jouw lichaam vormt immers het startpunt van herstel.

We gaan tijdens de eerste consultatie proberen om deze belangrijke vragen te beantwoorden:

Wat heb je en wat lokt je pijn uit? En kan dit door ons veilig behandeld worden?
Wat zijn mogelijke oorzaken, lokaal en op afstand?
Wat zijn eventuele belemmeringen op jouw natuurlijk herstel? Waarom sleept de klacht aan?

Op basis daarvan krijgt u nadien een osteopathisch (bewegings)onderzoek.

Behandeling

Bij de behandeling worden alleen de handen gebruikt om via directe of indirecte technieken de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten of organen te herstellen. De aanpak van de behandeling kan variëren van heel subtiel tot stevig waarbij de patiënt altijd wordt gerespecteerd!

Naast de behandeling zelf zullen we je trachten inzicht te geven in het ontstaan van je klachten. Indien nodig geven we adviezen met betrekking tot voedings- en leefgewoonten. Zo kan je zelf je steentje bijdragen bij het streven naar een vitale gezondheid.

Onze partners

LinK: ‘de schakel tussen vandaag en een gezonder morgen’
Riemsterweg 149
3742 Bilzen
België
+32 89 24 51 99
info@linkine.be
© 2024 Kinepraktijk LinK - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld door Webmatic

This is a heading.